Afdelingsbijeenkomst zelfbouw.

Tijdens de zo langzamerhand traditionele zelfbouwavond in december 2017 kwam er weer van alles op tafel. Er was een zelfgebouwde voeding, nogal een krachtpatser, die wat last van de warmte had. De collega’s wisten meteen hoe je een en ander kon verbeteren maar wel graag even zelf doen natuurlijk.

Vol bewondering bekeken we de zelfgebouwde transceiver van ons jongste afdeling lid. Het ding werkte perfect, maar nu nog een kastje en dat is voor veel zendamateurs niet het gemakkelijkste klusje.

Er was een zelfgebouwde spectrumanalyser, een ontwerp van enkele jaren geleden. Het geheel was in een mooi kastje gebouwd en werkte tot volle tevredenheid van de bouwer.

Een groepje binnen onze afdeling houden zich bezig het maken van verbinding met een aan een vlieger of een ballon opgehangen antenne. Een van hen showde het zogenaamde “traffic control” apparaat dat zij gebouwd hebben.

Frank PA1FP vertoonde een door hem vervaardigde film over de avonturen die deze groep zoal beleefde. De andere leden waren zichtbaar onder de indruk van deze activiteiten.

Frits PE1GRJ verhaalde over zijn experimenten om diverse microfoons goed aan de transceiver ingang aangepast te krijgen.

Er was een handige variabele verzwakker opgebouwd uit standaard weerstanden en schakelaars.

Jo, PD1JO had net als vorig jaar weer een mooi kunstwerkje met LED’s in elkaar geknutseld en dar zag er best leuk uit..

Paul PB7WQ zat een beetje te somberen maar een aai over de bol van Jo PD1JO deed wonderen zie de foto van de twee.

Op deze zelfbouwavond gaven 23 leden acte de préséance. Het was een gezellige avond met veel verhalen over wat er technisch zoal te knutselen valt.

De secretaris Jan PA0JSX