Nationaal Molenweekend PI4WFL 2016 :

IMG_6199Enige tijd geleden stelde OM Karel Boot PD8KB tijdens een afdelingsavond voor om een station onder PI4WFL te bemannen tijdens het Nationale Molenweekend op 14 en 15 mei. Een aantal leden van onze afdeling bleken ook wel van de partij te willen zijn. Dat waren OM Pleun v.d. Ster PE1DVP, OM Gerrit Vinke PA3DWC en OM Björn Pasteuning PD5DJ. Er werd een locatie gevonden bij de graanmolen De Herder op de Westerdijk in Medemblik. De Herder is een achtkante, met riet gedekte stellingmolen. Het is een bovenkruier en heeft twee koppel maalstenen. De molen maalt graan op vrijwillige basis en is doorgaans op zaterdag van 10:00 tot 16:00 te bezichtigen. Omdat de stations bemanning klein was besloot men alleen op de zaterdag actief te zijn.

 

 

IMG_6223Karel huurde een directiekeet en dat bleek achteraf een goede gooi te zijn want het was op 14 mei hartstikke koud, veel te koud voor bijvoorbeeld een partytent. Op zaterdagmorgen om 8.00 uur werden de antennes, tijdens een fikse regenbui door de mannen op de dijk gezet. De keet met de daarin geïnstalleerde zendapparatuur werd op de parkeerplaats naast de molen geïnstalleerd. Elektriciteit kwam van de molen, dus geen gezeur met aggregaten en zo tegen negenen kon het feest beginnen.

 

 

 

IMG_6193Men kwam uit op HF op 10, 20, 30, 40 meter en op VHF op 2 meter onder de PI4WFL call. De weersomstandigheden waren de gehele dag redelijk op een enkele regenbui na. Dat mocht de pret niet drukken want ze zaten lekker droog in de keet. De condities waren niet geweldig maar toch scoorde het gezelschap over de hele dag 131 verbindingen onder anderen met Phone en PSK. Er werd zelfs een SSTV station in Wales gewerkt. Op 2 meter waren het hoofdzakelijk lokale verbindingen. Zo af en toe kwamen andere afdelingsleden eens even kijken hoe het ging. Ze werden dus niet vergeten. Wat er zoal gelogd werd kun je zien bij PI4WFL op www.qrz.com.

 

 

 

Kortom, het was een leuk afdelingsevenement en het groepje heeft laten zien dat er in clubverband best iets te organiseren valt. Laten we maar eens kijken of we in de toekomst nog iets dergelijks gezamenlijk kunnen doen.

 

Jan PA0JSX, secr. A45

 

 

Hieronder enkele films van deze dag :

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *