PACC contest 2016

 

We hebben dit jaar de PACC-contest gedraaid met negen personen en twee zenderopstellingen. De locatie was Nieuwe Niedorp, de woonplaats van onze gastheer Christiaan PA3FUN en XYL Carla. Het was goed bivakkeren bij Christiaan, met name door de uitstekende verzorging van ons contesters door Carla.

We hebben gewerkt op 160, 80, 40, 20 en 10 meter. De condities waren redelijk goed en op sommige banden hebben we dan ook de hele wereld wel rond gewerkt. Een uitschieter was op de 40 meter band, daar waren vooral in de nacht goede openingen.

We hadden meer verwacht van de 160 meter band. Mogelijk hebben we op deze band te maken gehad met een antenneprobleem, ook hadden we de indruk dat de condities niet optimaal waren. Bij de start van de contest hebben we de antennes gezamenlijk opgezet, maar wel op het allerlaatste moment vanwege het slechte weer. We hopen volgend jaar te kunnen werken met een square array voor 80 meter. Dat waren we dit jaar ook al van plan maar het is er niet van gekomen.

Al met al was het weer een heel gezellig weekend zo met z’n allen. We haalden dit jaar meer punten dan vorig jaar. We hebben een kleine 1400 verbindingen gemaakt en daarom hopen we dit jaar een plaatsje hoger te eindigen.

 

‘73 de Frank PA1FP Hoorn

 

Foto’s PA1FP :